Veluwezoom

Nationaal Park Veluwezoom is het oudste nationale park van Nederland. Dat is niet voor niets! In alle seizoenen heeft de Veluwezoom iets bijzonders te bieden.

In het voorjaar zijn er de vele zangvogels, het pasgeboren wild en frisgroen blad aan bomen en struiken. In de zomer roept de koekoek, is het heerlijk warm op de zuidkant van de heuvels en lekker koel onder de bomen. De herfst kenmerkt zich door de paarse hei en burlen van herten: een spektakel dat u niet mag missen. In de winter daalt de stilte over het kale, weidse landschap en kunt u, als er sneeuw ligt, fantastisch langlaufen.

De Veluwezoom is vanwege het wild, het heuvelachtige terrein, de prachtige doorkijkjes en afwisseling van heide, bos en weiland het hele jaar door een aantrekkelijke plek om te vertoeven. Er zijn voldoende plekken om even te rusten en in stilte te genieten. De lokale cafeetjes en restaurants bieden kwaliteitsproducten voor een redelijke prijs.

Er zijn vanuit ons bed & breakfast mooie wandel- en fietstochten te maken. Hieronder vindt u een knooppunten-fietskaart. Ook vindt u een wandeling en fietstocht in pdf formaat en een verwijzing naar 'n MTB-route die u vanuit BUUTVRIJ kunt starten.fietskaart:   Knooppunten omgeving BUUTVRIJ


fietstocht:  Rondje smaakvol (afwisselend) landschap


wandeling:   Veluwezoom


MTB-route:  Route Veluwezoom

BUUTVRIJ  bed and breakfast

-genieten van Veluwezoom-